Duurzame inzetbaarheid - InTune Skip to content

Duurzame inzetbaarheid

Goede slaap is belangrijk voor een goed bedrijfsresultaat. Met onze preventie workshops worden werknemers productiever en gaat verzuim omlaag. Wij leggen uit waarom.

Veerkrachtiger werknemers

Duurzame inzetbaarheid omhoog, verzuim omlaag

Iedereen weet uit eigen ervaring: na een slechte nacht ben je minder weerbaar en sneller uit balans. Het is dan ook voor veel mensen niet verrassend dat medewerkers beter functioneren en minder snel uitvallen als ze goed uitgerust aan hun werkdag kunnen beginnen. Slaap is een essentiële basisbehoefte die zorgt voor groei, herstel en energie. 

Door te zorgen voor een goed slaap- en waakpatroon voorkom je uitval vanwege vermoeidheid of burn-out. 

Benieuwd hoeveel jouw bedrijf kan besparen vanwege verzuimreductie door een betere slaap? 

 

Ook de duurzame inzetbaarheid van je werknemers vergroten? Laat je gegevens achter, dan nemen we contact op om te kijken wat we voor jouw bedrijf kunnen doen.

Benieuwd hoeveel jouw bedrijf kan besparen vanwege verzuimreductie door een betere slaap? 

Ook de duurzame inzetbaarheid van je werknemers vergroten? Laat je gegevens achter, dan nemen we contact op om te kijken wat we voor jouw bedrijf kunnen doen.

Uitgeruste werknemers presteren beter

Productiviteit omhoog

Is goed slapen dan alleen een kwestie van ‘risicobeheersing’? Zeker niet. Een goede slaap helpt ook om bij je werknemers de productiviteit te verhogen (ref). Een uitgeslapen collega is meer energiek, komt met betere ideeën, en werkt beter samen. Het is in verschillende studies aangetoond dat een uur minder slaap hetzelfde effect heeft op de alertheid en concentratie als de consumptie van één glas alcohol. Dit geeft de term ‘slaapdronken’ direct een andere lading.  

Bovendien is een betere slaap ook van invloed op de sfeer op de werkvloer. Iemand die uitgerust is, heeft meer geduld, kan beter tegen kritiek, kan daarmee beter samenwerken en heeft meer plezier in het werk!

Wil je je team ook wakker schudden met een goede slaap? Boek hier een incompany workshop.

Goede kennis over slaap vermindert de impact van wisseldiensten

Omgaan met wisseldiensten

Wanneer je als bedrijf of organisatie ook gebruik maakt van wisseldiensten, is slaap een extra belangrijk onderwerp. Om wisseldiensten in goede banen te leiden, is het goed om werknemers te voorzien van handvatten om de impact van shift work op hun natuurlijke ritme (en daarmee hun gezondheid) te minimaliseren. Dit heeft een positieve invloed op het risico op verzuim en draagt bij aan een gezonde bedrijfsvoering. En het wordt door het personeel zeer gewaardeerd, zo is onze ervaring. 

Meer informatie over shift work? Lees verder >>