Best bewezen behandeling - InTune Skip to content

Best bewezen behandeling

Onze programma’s zijn natuurlijk niet voor niets gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie bij Insomnie (CGT-I).
Dit is de best bewezen en daardoor de eerste keus behandeling voor slaapproblemen.
We zetten de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Slaapproblemen

Wat is de beste oplossing?

Misschien denk je bij het oplossen van slaapproblemen al snel aan slaapmedicatie. Volgens de behandelrichtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is de eerste keus behandeling echter kortdurende Cognitieve Gedragstherapie bij Insomnie (CGT-I). Onderzoek wijst uit dat maar liefst 80% van de mensen na het volgen van CGT-I sneller inslaapt, minder vaak wakker wordt en langer slaapt. Daarnaast zien we dat de slaapkwaliteit verbetert en dat de stemming en de kwaliteit van leven toenemen. En niet onbelangrijk: deze verbeteringen blijven behouden op lange termijn

CGT-I heeft dus de voorkeur ten opzichte van het gebruik van slaapmedicatie, maar het kan ook naast een medicamenteuze behandeling worden gevolgd.

Ook beter slapen?

Wat is CGT-I?

Gezond slapen kun je leren

Cognitieve Gedragstherapie bij Insomnie (CGT-I) is een psychologische behandeling, gebaseerd op vijf pijlers. De belangrijkste pijler is de juiste informatie over slaap: door de wetenschappelijke feiten te vertalen in hapklare stukjes die op jou van toepassing zijn, helpt onze slaapexpert jou aan de juiste formule voor een goede slaap. Daarnaast helpt de slaapexpert je gedachten en gewoontes te ontdekken die jouw nachtrust in de weg staan. Om goed grip te krijgen op je slaap, houd je je slaap-en waakpatronen bij en is er aandacht voor de balans tussen inspanning en ontspanning. 

slaap-waak-methode
CGT-I bij InTune

Voor een slaap waar jij van droomt

Na jarenlange ervaring in het behandelen van slaapproblematiek is voor ons duidelijk hoe goed CGT-I werkt. Daarom zetten wij CGT-I opnieuw op de kaart. We hebben onze ervaring en kennis gebruikt om het standaardprotocol een boost te geven door extra elementen toe te voegen voor een nóg beter resultaat. 

We integreren onze ervaring op het gebied van chronobiologie om maatwerk te leveren. Je kunt vanaf iedere gewenste plek deelnemen, want we doen alles digitaal. 

Hoe gaan we te werk