De NachtWacht - InTune Skip to content

De NachtWacht

Cognitieve Gedragstherapie voor insomnie (CGT- i) bij shiftwork

CGT-i ++

Slaapbehandeling
speciaal voor shiftworkers

Een regelmatig ritme draagt bij aan een goede slaap. Maar in sommige beroepen zijn de diensten nu eenmaal niet regelmatig.

Ben je dan gedoemd om de rest van je leven slecht te slapen?

Wij denken van niet. Ook binnen zo’n onregelmatig dienstrooster zijn er wel degelijk mogelijkheden om je ritmes in goede banen te leiden. Daarom hebben wij voor shiftworkers de meest effectieve behandeling voor slaapproblematiek in een nieuw jasje gestoken.

We hebben extra uitleg en tools toegevoegd aan het standaardprotocol van Cognitieve Gedragstherapie bij insomnie (CGT-i) zodat jij straks alle vaardigheden bezit om je slaap en wisseldiensten goed op elkaar af te stemmen.

 • We maken samen een SlaapPlan op maat.
  Als shiftworker heb je een extra uitdaging om verschillende roosters op elkaar af te stemmen. Daarom zoeken we samen naar de juiste weg voor jou.
 • 24/7 toegang tot De NachtWacht met onze online tool.
  Zo kun je dag en nacht aan de gang met je programma, wat je rooster ook is.
 • We geven CGT-i in groepsverband.
  Onderzoek toont aan dat dit beter werkt. Je luistert op een andere manier als het niet specifiek over jou gaat. Dat helpt om het plaatje over slaap compleet te maken, de slaap écht te snappen en je eigen slaap daardoor beter geregeld te krijgen.
 • Ieder groepsprogramma wordt verzorgd door twee slaapexperts die zich volledig inzetten om jouw lichamelijke ritmes weer InTune te krijgen met je onregelmatige dienstrooster.
Uitgerust

Uitspraken van klanten

“Ik dacht dat het kansloos was om iets van goede slaap te krijgen omdat mijn werktijden zo sterk wisselen. Toch hebben we nu een ritme gevonden dat voor mij werkt!”
Tim
“Ik slaap nu zelfs zonder slaappillen.”
Dhr. G
“Ik wilde mijn nachtdiensten niet opgeven vanwege het extra salaris, maar het ging echt ten koste van mijn gezondheid. Nu ik weet wat ik kan doen en waar ik op moet letten gaat ‘t eigenlijk prima ondanks m'n werk.”
Veronique

Hoe is het met jouw slaap? Vul de korte vragenlijst in en ontvang direct een uitslag.

Het programma

Wat kun je verwachten
van De NachtWacht?

De NachtWacht is een intensief behandelprogramma waarbij we in slechts 6 weken tijd jou en je slaap weer op de rit helpen.

De eerste bijeenkomst is een individuele afspraak met een van onze slaapexperts. Tijdens deze afspraak brengen we zorgvuldig jouw slaapprobleem in kaart en kunnen we stilstaan bij persoonlijke omstandigheden die een rol spelen. Op die manier kunnen we in de groepsbijeenkomsten die volgen wél persoonlijke adviezen geven, zonder in de groep in te gaan op jouw privé omstandigheden.

Door in de behandelperiode dagelijks actief bezig te zijn met het bijhouden van je SlaapWaakkalender en het opvolgen van de adviezen kun je al in korte tijd grote effecten verwachten.

We staan we bij De NachtWacht stil bij:

 • de werkingsmechanismen van slaap en ritmes;
 • de invloed van verschuivende ritmes door wisseldiensten;
 • de impact van licht tijdens werk en daarbuiten;
 • tips & tricks om je ritmes gezond te houden.
Persoonlijke slaapanamnese
6 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur
4 weken zelfstandig oefenen
Terugkombijeenkomst

Aan het einde van de rit heb je inzicht
in de invloed van je wisseldiensten
op jouw ritmes. En heb je de tools in handen om de impact van alle verschuivingen te minimaliseren.

Zo houd jij je ritmes InTune.

Voor wie

De NachtWacht:
ook voor jou?

De NachtWacht is er speciaal voor iedereen die last heeft van slaapproblemen en in wisseldiensten werkt. Slaapproblemen uiten zich vaak in moeite met in- of doorslapen, moeizaam ontwaken, niet meer durven of willen slapen of piekeren over de slaap. Soms merk je het slaapprobleem vooral op door klachten als vermoeidheid, somberheid, veranderde eetlust, maag- en darmklachten, ontregelde lichaamstemperatuur of concentratieproblemen.

Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op

Aanmelden

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je online aanmelden voor
De NachtWacht

Een van onze medewerkers neemt na jouw inschrijving zo snel mogelijk contact met je op om de persoonlijke slaapanamnese en de groepsbijeenkomsten te plannen. Omdat wij geen wachtlijsten hebben kun je meestal binnen twee weken starten met je groep. 

Tarief De NachtWacht: € 495

bedrijven

We sparren graag over de mogelijkheden

Ook voor bedrijven geven we voorlichting over wisseldiensten.

Of misschien sluit ons preventieve Shift Workshop goed aan?

Wil je meer weten?
Neem gerust contact met ons op