ClockWise - InTune Skip to content

ClockWise

Cognitieve Gedragstherapie voor insomnie (CGT-i)

CGT-i +

Best bewezen behandeling
met extra’s

“Eens een slechte slaper, altijd een slechte slaper?” Zeker niet!

Uit onderzoek is keer op keer gebleken dat je slaapproblemen het best kunt aanpakken met Cognitieve Gedragstherapie voor insomnie (CGT-i). Wij denken dat het nóg beter kan. Daarom hebben we verschillende extra’s toegevoegd aan het standaardprotocol.

 • We maken samen een SlaapPlan op maat.
  Wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken, daarom zoeken we samen naar de juiste weg voor jou.
 • 24/7 toegang tot jouw ClockWise programma met onze online tool.
  Zo ondersteunen we je ook buiten de sessies om.
 • We geven CGT-i in groepsverband.
  Onderzoek toont aan dat dit beter werkt. Je luistert op een andere manier als het niet specifiek over jou gaat. Dat helpt om het plaatje over slaap compleet te maken, de slaap écht te snappen en je eigen slaap daardoor beter geregeld te krijgen.

 • De slaapexperts gaan tot het uiterste om met je mee te denken en gaan op zoek naar dat zetje dat jij nodig hebt om verandering in gang te zetten.
Uitgerust

Uitspraken van klanten

“Ik deed al heel veel goed, maar soms niet op de juiste tijd of niet lang genoeg. Nu ik een programma op maat heb gaat het slapen super. Op mijn werk hebben ze me nog nooit zo scherp gezien.”
Marion
“Alle tips van internet had ik al gedaan. Door deze training is mijn slaap binnen no time van heel slecht naar best goed gegaan. En ik weet ook hoe ik het de komende tijd zelf nog beter kan krijgen.”
Jurgen
“Niemand kon mij in slaap krijgen. Niemand kon mij wakker maken. Door deze training heb ik dit allebei zelf onder de knie.”
Tamara

Hoe is het met jouw slaap? Vul de korte vragenlijst in en ontvang direct een uitslag.

Het programma

Wat kun je verwachten
van ClockWise?

ClockWise is een intensief behandelprogramma waarbij we in slechts 5 weken tijd jou en je slaap weer op de rit helpen.

De eerste bijeenkomst is een individuele afspraak met een van onze slaapexperts. Tijdens deze afspraak brengen we zorgvuldig jouw slaapprobleem in kaart en kunnen we stilstaan bij persoonlijke omstandigheden die een rol spelen. Op die manier kunnen we in de groepsbijeenkomsten die volgen wél persoonlijke adviezen geven, zonder in de groep in te gaan op jouw privé omstandigheden.

Door in de behandelperiode dagelijks actief bezig te zijn met het bijhouden van je SlaapWaakkalender en het opvolgen van de adviezen kun je al in korte tijd grote effecten verwachten.

Persoonlijke slaapanamnese
5 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur
4 weken zelfstandig oefenen
Terugkombijeenkomst

De groepsbijeenkomsten bestaan uit een aantal vaste onderdelen:

 • het bespreken van de bijgehouden SlaapWaakkalender;
 • uitleg over de werkingsmechanismen van slaap en lichamelijke ritmes;
 • vertalen van de theorie naar jouw persoonlijke adviezen;
 • ruimte voor het stellen van vragen.

Aan het einde van de rit heb je inzicht in je eigen dag- en nachtritmes.

Je weet dan wat nodig is om al jouw ritmes InTune te houden en hoe je bij kunt sturen wanneer je onverhoopt toch weer even uit de pas loopt.

Voor wie

ClockWise:
ook voor jou?

ClockWise is er speciaal voor iedereen die kampt met slaapproblemen. Daarbij kun je denken aan in- of doorslaapproblemen, regelmatig verslapen of moeite met opstaan, niet meer durven of willen slapen of piekeren over slaap. Soms komt het slaapprobleem vooral naar voren uit de gevolgen overdag zoals vermoeidheid, somberheid, veranderde eetlust, maag- en darmklachten, ontregelde lichaamstemperatuur of concentratieproblemen.

We dagen je uit om anders naar slaap te kijken, je begrip over ritmiek te vergroten en onze adviezen uit te proberen.

Aanmelden

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je online aanmelden voor ClockWise.

Een van onze medewerkers neemt na jouw inschrijving zo snel mogelijk contact met je op om de persoonlijke slaapanamnese en de groepsbijeenkomsten te plannen. Omdat wij geen wachtlijsten hebben kun je meestal binnen twee weken starten met je groep. 

Tarief ClockWise: € 385

Wil je meer weten?
Neem gerust contact met ons op